BNO IMG LAB #45 – Lamball Bakra

Lamball Bakra draait om schetsen, vingeroefeningen en luchtkastelen. Begonnen als expo in 2006, is het nu een onontdekte doch volwaardige kunststroming van ideeën die het atelier nooit verlaten. Deze BNO / IMG LAB onderzoekt werken die je anders nooit zou zien én de redenen voor dit euvel. Geprogrammeerd en gepresenteerd door Baschz Leeft, de man achter Lamball Bakra.

De uitgenodigde sprekers waren

Bang Phan

Foto Bang Phan

Bang Phan is videogame concept artist op avontuur. Bang is een atheïst die christelijke games ontwierp; stopt Aziatische technieken in Westers werk; en is een schandalig begenadigd illustrator die toch eens iets anders wil doen. Een levensverhaal.
bangphan.com

Hayo van Dusseldorp

Foto Hayo van Dusseldorp

Hayo van Dusseldorp is ontwerper van speelgoed en bassist van de begeleidingsband van André Hazes, de film. Hayo laat ons meekijken in de zijwegen, omwegen, doodlopende wegen en toevalstreffers van het ontwerpen. Hoe bepaalt het proces het product?
hayovd.com

Nanda Smits

Foto Nanda Smits

Nanda Smits. Zelfbenoemd mad scientist, zeer ambachtelijk. Na negen jaren studie, oa. Sandberg, ging Nanda spelen. Naast de Design Academy heeft ze haar eigen lab en keramiekwerkplaats bij Amaro Creative Industries. Nanda neemt zoveel miniproductjes mee als in haar reiskoffer passen.

Fes Doti Fresh

Foto Fes Doti Fresh

Fes Doti Fresh a/k/a William Burnet. Producer, MC, hiphop entrepreneur. Met Beat M Up organiseert, speelt en wint Fes beat battles door heel Europa. Hij switcht tussen house en hiphop, met veel talent en weinig focus. Fes laat zien hoe je schetst met muziek.
soundcloud.com/festravaganza

Joseph Hughes

Foto Joseph Hughes

Joseph Hughes is grafisch ontwerper en hartstochtelijk prototyper. Hij deed een Londense ontwerpstudie die direct na zijn vertrek werd afgeschaft. Joseph werkte voor oa. 75B, V2_ en nu ZUS. Hij presenteert 100+ schetsen en prototypes – van grafisch tot new tech.

Janjoost Jullens

Foto Janjoost Jullens

Naast een hoop interessant gedoe rond creatieve industrie en innovatie is Janjoost een nog niet al te geslaagd prediker van het rustig aan doen. Baschz’ partner in activism geeft een keynote over het rechtmatig verspillen van talent.
studiowolfpack.com